10 mars 2013
11:30

Mossens BK

Referat: Snöstorp Nyhem FF - Mossens BK

På ett isande kallt och blåsigt Skedalaheds idrottspark i Halmstad ställdes vi mot hemmatjejerna i Snöstorp/Nyhem FF i årets andra träningsmatch. Dessvärre blev det förlust med 6-2 efter periodsiffrorna 2-0, 1-1, 3-1.
Trots resultatet stod vi ändå upp bra mot ett riktigt duktigt motstånd som inte släppt sitt 7-manna träning under vinterhalvåret, det märktes. Vi får inte glömma bort att vi själva bara haft två utomhusträningar detta år.

I och med att matchen var en del av vår kick-off för utomhussäsongen så var nästan hela F02/03-truppen representerade, vi saknade fyra tjejer idag, annars var vi helt kompletta.
Träningsmatchen spelades 3x20 minuter och vi rullade runt vår spelare på flera olika positioner, ibland ovana sådana.
Det märktes som sagt att vi är tidigt i 7-manna träningen, precis som i matchen mot Landvetter för två veckor sedan så var vi lite sena med markeringen och var inte helt rätt i positionerna vilket Snöstorp/Nyhem utnyttjade friskt. Allt efter att matchen led hittade vi dock tillbaka till vårt framgångsrika grundspel från förra säsongen, i andra perioden satte vi också våra motståndare under större press vilket också resulterade i årets första 7-manna mål, ett riktigt kämpamål av Frida efter en tilltrasslad situation i straffområdet. 3-1 underläge inför sista perioden var ingen omöjlighet att hämta igen.
Snöstorp/Nyhem hade dock ett knippe riktigt bra fotbollstjejer i laget, speciellt offensivt. När dessa fick fritt spelrum hade vi tyvärr svårt att hänga med, fina kombinationer och riktigt fina tillslag/skott gjorde att hemmalaget gick ifrån till 6-1 i tredje perioden.
De sista 10 minuterna samlade vi dock ihop oss och gjorde en riktigt bra avslutning, 6-2 pangade Hedda in i krysset från 7-8 meter och ytterligare ett mål borde vi haft då Elsa slet sig fri från sin försvarare och kom fri med målvakten, tyvärr smet bollen tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Sammanfattningsvis så speglade resultatet 6-2 matchen väl. Försvars- och målvaktsspelet var, trots sex mål i baken, ändå bra och hindrade Snöstorp/Nyhem att göra ytterligare mål.
I anfallsspelet var vi ganska effektiva, det var inte jätteofta vi lyckades komma fram i riktigt bra lägen men när vi väl lyckades blev det mål. Om Elsa hade satt sin chans i slutet hade vi nog varit i princip 100 procentiga.
Vi kan också konstatera att fotbollsspel i ett par minusgrader och med stark kall vind är kanske inte är helt lätt, men det är så klart lika för bägge lagen. Nu har vi bara en inomhusträning kvar, sedan blir utomhusträning för hela slanten.

Bra kämpat i kylan, tjejer. Ni är riktiga kämpar!